úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Ze života školy » »

Ze života školy

Gastronomický workshop na hotelové škole [06.10.2010]
30. září se uskutečnil první pracovní gastronomický workshop, který pořádala Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž a Asociace kuchařů a cukrářů ČR - pobočka Severní Morava a Slezsko na téma „Nové trendy v gastronomii".
V dopoledním bloku proběhly odborné přednášky, které obsahovaly následující témata: Jedlé květy v gastronomii - přednášel prof. Ing. Karel Kopec; Vstup vinařské a zahradnické produkce do soustavy technologií v gastronomii - přednášel prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc; Inovace pokrmů netradičními přísadami mořských a sladkovodních řas - přednášela Ing. Mišurcová, Ph.D.; Perla Zlínska - Regionální výrobky Zlínského kraje - přednášel doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.; Pohled do japonské gastronomie - přednášel Ing. Gál, Ph.D.; Pečivo jako funkční potravina - přednášela Ing. Burešová, Ph.D.; Molekulární gastronomie a Food pairing - přednášel Ing. Mlček, Ph.D.; Umami - přednášel Ing. Forman Václav a Alternativní výživa, alternativa masa - přednášela Ing. Lužná Dagmara. Všechny přednášky byly evidované ve sborníku, který byl vydán formou CD a má ISBN 978-80-7318-944-0.
V odpoledním bloku proběhly prezentace ukázek nových trendů v gastronomii včetně ochutnávky jídel a odborných výkladů. Ve spolupráci s Agrární komorou ČR byly v rámci projektu "Perla Zlínska" prezentovány i regionální potraviny a výrobky z nich.






autor: správce

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Závěrečná tisková zpráva MP 2018
23.04.2018
Závěrečná tisková zpráva MP
Čokoládové FT pralinky chutnaly skvěle!
23.04.2018
Naše škola ve spolupráci s MÚ Kroměříž, kanceláří Zdravé město pořádala další společnou fairtrade akci, tentokrát na téma čokoláda a vše o ní.
Zahájení 16. ročníku soutěže „Moravský pohár 2018“
18.04.2018
Úterní odpoledne 17. dubna 2018 byl ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži zahájen 16. ročník soutěže cukrářských dovedností s mezinárodní účastí „Moravský pohár 2018“.
Moravský pohár 2018
17.04.2018
Tisková zpráva
Maďarsko 2017
11.04.2018
První říjnový den odjelo 10 žáků SŠHS Kroměříž s pedagogickým dozorem na třítýdenní odbornou stáž do Budapešti. Stáž se konala v rámci programu Erasmus+, který hradí veškeré náklady.
Změna učeben
10.04.2018
Změna učeben
Gastro Mánes 2018
06.04.2018
Vařit se má s láskou a s úsměvem
Tato slova opět po roce zazněla v úvodu celostátní soutěže kuchařských dovedností žáků odborných učilišť Gastro Mánes od předsedkyně komise Kataríny Doležalové, majitelky penzionu Vila u přehrady Luhačovice. V prostorách
Hradec Králové – Gastro Vitana Cup 2018
28.03.2018
Dne 15. 3. 2018 pořádala studentská firma Ferda ze 3. F zájezd do Hradce Králové na Gastro Vitana Cup 2018.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz