úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Ze života školy » »

Ze života školy

Gastronomický workshop na hotelové škole [06.10.2010]
30. září se uskutečnil první pracovní gastronomický workshop, který pořádala Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž a Asociace kuchařů a cukrářů ČR - pobočka Severní Morava a Slezsko na téma „Nové trendy v gastronomii".
V dopoledním bloku proběhly odborné přednášky, které obsahovaly následující témata: Jedlé květy v gastronomii - přednášel prof. Ing. Karel Kopec; Vstup vinařské a zahradnické produkce do soustavy technologií v gastronomii - přednášel prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc; Inovace pokrmů netradičními přísadami mořských a sladkovodních řas - přednášela Ing. Mišurcová, Ph.D.; Perla Zlínska - Regionální výrobky Zlínského kraje - přednášel doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.; Pohled do japonské gastronomie - přednášel Ing. Gál, Ph.D.; Pečivo jako funkční potravina - přednášela Ing. Burešová, Ph.D.; Molekulární gastronomie a Food pairing - přednášel Ing. Mlček, Ph.D.; Umami - přednášel Ing. Forman Václav a Alternativní výživa, alternativa masa - přednášela Ing. Lužná Dagmara. Všechny přednášky byly evidované ve sborníku, který byl vydán formou CD a má ISBN 978-80-7318-944-0.
V odpoledním bloku proběhly prezentace ukázek nových trendů v gastronomii včetně ochutnávky jídel a odborných výkladů. Ve spolupráci s Agrární komorou ČR byly v rámci projektu "Perla Zlínska" prezentovány i regionální potraviny a výrobky z nich.






autor: správce

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
Florbalový turnaj
29.05.2018
V pátek dne18. 5. 2018 se konal ve zlínské tělocvičně florbalový turnaj pořádaný Střední školou obchodu a gastronomie.
Zažij DofE
28.05.2018
Program DofE (Cena vévody z Edinburghu) je tady od toho, aby ti pomohl zdolat výzvy, které bys chtěl/a překonat a splnit si sny, které máš. V programu DofE se budeš dlouhodobě a pravidelně věnovat aktivitám ve čtyřech oblastech: rozvoj talentu,
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz