úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Zprávy žáků ze zahraničních praxí

Aktuality

Zprávy žáků ze zahraničních praxí [13.11.2013]

Německo – Keitum

Do Keitumu jsme jeli vlakem, jeli jsme z Olomouce do České Třebové, z České Třebové směr Hamburg – Altona a odtud do Keitumu na ostrov Sylt. Podle smlouvy jsme pracovali od 1. července do 30. září. Po příjezdu do Keitumu už nás očekával Christian (zaměstnanec v restauraci), prvně nás dovezli do Tinnumu, kde jsme bydleli. Bydleli jsme ve větším rodinném domě, který měl 3 patra. Bydleli jsme ve třetím patře. Byt byl rozdělen na čtyři pokoje, společnou kuchyni a dvě koupelny a jeden oddělený záchod. Bydleli jsme v pokoji pro dva, ostatní pokoje jsou jen pro jednoho a v jednom z nich bydlí Jessica, která pracuje jako číšník v restauraci. Keitum a Tinnum jsou od sebe necelé 4 kilometry. Restaurace měla 50 míst na sezení a 30 míst venku na terase. Do práce jsem chodil v bílé košili a s černými kalhotami a červenou zástěrou, kterou mi dali. Martin nosil do práce rondon, bíle kalhoty, jakoukoliv uzavřenou obuv a béžovou zástěru s logem restaurace. Ve smlouvě byla ujednána minimální pracovní doba 40 hodin týdně a 2 dny volna v týdnu. Restaurace otevírala každý den v poledne v 12:00 a objednávky se přijímaly až do 14:00, večer v 17:30 a přijímala objednávky do 22:00. Restaurace neměla pevně stanovenou zavírací dobu, restaurace byla tak dlouho otevřená, dokud neodešli všichni hosté. Já a Martin jsme začali pracovat od 11:00, Martin končil většinou kolem 14:30, když už měli všechno uklizené a čekal už jen na oběd. Já jsem končil, až byli všichni hosté pryč a vše bylo založeno na večer. V restauraci jsme měli jen oběd, jinak nám řekli, ať si na snídani a večeři koupíme, cokoliv chceme, stačilo jen donést účtenku, kterou nám na konci týdne vždy proplatili. Večer začínal Martin v 17:00 a končil nejpozději v 23:30, já jsem začínal v 18:00 a nejpozději jsem končil v 00:00. Do práce a domů jsme jezdili na kolech, která nám dali. V neděli měli všichni volno a já s Martinem podle určení, pracují 6 dní v týdnu a poté zavřou na konci listopadu restauraci a mají 3 měsíce volno.
Město Keitum mělo nádherné cihlové domy s rákosovou střechou. Pláž byla ve Westerlandu a od 18 let se za ní platilo, protože na ni musí dovážet písek, aby pláže neubývalo. V Rantumu se vyrábí jejich vlastní minerální voda jménem Sylt quelle. V městě List jsme mohli najít muzeum přírodních sil, kde jsme se mohli dozvědět o počasí na ostrově, jeho historii a o jeho fauně a flóře. Klientela byla převážně domácí, ostrov byl spíše pro bohaté lidi, jen pouhý rodinný dům stojí 1.000.000 €.

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
Workshop „EXOTICKÉ OVOCE“
06.01.2018
V rámci projektu „Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii“ se zúčastnili žáci tříd 2.A a 2.K odborného workshopu na téma „Exotické ovoce“. Workshop proběhl dne 15. 12. 2017 v budově školy SŠHS Kroměříž.
ÉČKO má opět putovní pohár!
22.12.2017
Třída 4. E se i letos zúčastnila Vánočního turnaje ve florbalu. Už počtvrté a bohužel naposledy získala putovní pohár.
Jak chutná praktická maturita?
21.12.2017
Dne 12. prosince 2017 v restauraci Střední školy hotelové a služeb připravily žákyně 4. E Pavla Kořínková a Sára Strašáková společně s žáky 4. S a pod vedením Ing. Jany Vaňkové jako praktickou maturitu Wellness menu.
24. ročník Vánoční klávesnice
20.12.2017
V letošním roce jsme se v prosinci opět sešli u vánočního stromečku, kde proběhlo vyhodnocení naší tradiční soutěže Vánoční klávesnice, letos již 24. ročníku, který se může pochlubit opět výbornými výsledky.
Rozjeli jsme to naplno
19.12.2017
Studentská firma HAMADI měla v prosinci napilno. Předvánoční čas se pro ni nesl v duchu práce.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz