úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016

Aktuality

Ukončení soutěže Gastro Kroměříž 2016 [21.03.2016]
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech 17. a 18. března 2016 celkem 85 studentů a jejich doprovody, kteří se účastnili 5. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2016. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.
Čtvrteční 1. den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku. Odborná komise v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm, jehož základem bylo 600 gramů vepřové panenky.
Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „čtvero ročních období“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „čtvero ročních období“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.
Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappuccino a 2x volný nápoj. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.
Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo. Určitě příští rok přijedeme, znělo nádherně, milé polibky při loučení, i nějaká slzička štěstí padla. Úžasné, milé loučení.

A nyní důležitá výsledková listina:

Kategorie Kuchař junior
  1. David Klimcha, Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka
  2. Jan Všetečka, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  3. Jakub Jansa, Střední škola řemesel a služeb Děčín
Kategorie Kuchař senior
  1. Tomáš Bažant, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor
  2. Jiří Eichler, Střední škola řemesel a služeb Děčín
  3. Zdeněk Kubíček, Hotel Větruše, Ústí nad Labem
Kategorie Cukrář junior
  1. Kateřina Jurčeková, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Dana Najkerová, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Eliška Juráková, SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště
Kategorie Cukrář senior
  1. Markéta Tůnová, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
  2. Gabriala Hanáková, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Lea Minaříková, Střední škola Brno, Charbulova
Kategorie Barista
  1. Alžběta Kršová, Hotelová škola Světlá
  2. David Kulich, Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
  3. Sebastian Klášterník, Albrechtova střední škola, Český Těšín
Kategorie Sommelier
  1. Anna Hrazdilová, Střední škola Brno, Charbulova
  2. Salvatore Cirlincione, Itálie, Bardolino
  3. Jakub Kratochvíl, Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
Workshop „EXOTICKÉ OVOCE“
06.01.2018
V rámci projektu „Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii“ se zúčastnili žáci tříd 2.A a 2.K odborného workshopu na téma „Exotické ovoce“. Workshop proběhl dne 15. 12. 2017 v budově školy SŠHS Kroměříž.
ÉČKO má opět putovní pohár!
22.12.2017
Třída 4. E se i letos zúčastnila Vánočního turnaje ve florbalu. Už počtvrté a bohužel naposledy získala putovní pohár.
Jak chutná praktická maturita?
21.12.2017
Dne 12. prosince 2017 v restauraci Střední školy hotelové a služeb připravily žákyně 4. E Pavla Kořínková a Sára Strašáková společně s žáky 4. S a pod vedením Ing. Jany Vaňkové jako praktickou maturitu Wellness menu.
24. ročník Vánoční klávesnice
20.12.2017
V letošním roce jsme se v prosinci opět sešli u vánočního stromečku, kde proběhlo vyhodnocení naší tradiční soutěže Vánoční klávesnice, letos již 24. ročníku, který se může pochlubit opět výbornými výsledky.
Rozjeli jsme to naplno
19.12.2017
Studentská firma HAMADI měla v prosinci napilno. Předvánoční čas se pro ni nesl v duchu práce.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz