úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Moravia Food Festival Kroměříž 2012

Aktuality

Moravia Food Festival Kroměříž 2012 [15.05.2012]
Ve dnech 11. – 13. května 2012 se konal 2. gastronomický festival na území města Kroměříž v areálu hotelu Octárna s názvem MORAVIA FOOD FESTIVAL KROMĚŘÍŽ 2012. Festival se konal pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočky Severní Moravy a Slezska. Na festivalu se prezentovala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži a členové regionálního týmu juniorů AKC ČR pobočky Severní Moravy a Slezska zastoupené Jiřím Florou, Petrem Stiborou a Michalem Petrášem, kteří předváděli ukázky soutěžních pokrmů.
Sedm Moravských měst, sedm kuchařských elit za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví z Brna, Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Prostějova, Uherského Hradiště, Rousínova a Sazovic u Zlína.
Hosty festivalu byli Ivan Vodochodský, Aleš Háma a Jakub Wehrenberg
Cílem a myšlenkou festivalu bylo představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na tomto festivalu měli návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především koprovou omáčku s čímkoli (toto zadání bylo pro všechny zúčastněné podmínkou). Vítězem soutěže se stala Restaurace na koupališti ze Sazovic u Zlína.

Průběh festivalu

Pátek

16.00 – 17.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředsedou AKC CR – pobočka SMS a členy RTJ
17.00 – 18.00 hodin - Grilování s Ivanem Vodochodským
18.00 – 18.30 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Černý Orel
18.30 – 19.30 hodin - Večerní vaření s Václavem Formanem - místopředsedou AKC ČR – pobočka SMS a členy RTJ
19.30 – 21.30 hodin - Škola vaření s Ivanem Vodochodským

Sobota

12.00 – 14.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředseda AKC CR – pobočka SMS a členy RTJ
15.00 – 16.00 hodin - Barmanská freestyle show ABSOLUT BARU BRNO
16.00 – 17.00 hodin - Grilování s Radimem Procházkou - Šéfkuchař Studia Divoká vařečka kulinářské studio Brno
17.00 – 18.00 hodin - Barmanská freestyle show ABSOLUT BARU BRNO
18.00 – 18.30 hodin - Odpolední autogramiáda s Ivanem Vodochodským
18.30 - 19.00 hodin - Soutěž o nejrychleji vypité půllitrové pivo pivovaru Černý Orel
19.00 – 22.00 hodin - K poslechu a tanci Cimbálová muzika Josefa Marečka
Po celý den budou s Vámi Aleš Háma a Jakub Wehrenberg

Neděle

12.00 – 14.00 hodin - Odpolední vaření s Václavem Formanem – místopředsedou AKC ČR – pobočka SMS a členy RTJ
14.30 - 15.00 hodin. - Vyhlášení a předání certifikátu za nejchutnější koprovou omáčku na MORAVĚ pro rok 2012

MENU JEDNOTLIVÝCH RESTAURACÍ

BRNO - Restaurant Kozlovna U Badinů

- Carpaccio z jarních bílých ředkví uložené na mladém špenátovém listu, omáčkou pesto a hoblinkami vyzrálého parmazánu
- Grilovaná kachní prsa do růžova, podávaná s vínovo-brusinkovou omáčkou s rozmarýnem
- Mečík z kuřecího a vepřového masa dvou chutí, podávaný s celerovo-bramborovým pyré, vinná redukce Cabernet Sauvignon
- Filet z pečené Bohemia šunky s medovou marinádou, podáváme se švestkovou omáčkou se slivovicí, česnekový chléb
- Hovězí pupek na koprové omáčce s perníkovým knedlíkem
- Čokoládový mousse s malinami a praženými mandlemi

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Restaurant Sušil

- Zvěřinová paštička plněná sušenou trnkou, mandlemi, chucená brandy a fíkovým chutney
- Špalík z králičího karé, domácí slaniny a listového špenátu pečený na víně, položený na smetanových bramborách
- Pošírovaná štika v Chardonnay, sladká koprová omáčka, bramborové kostky
- Guláš z klokaního masa a čerstvé kapie, zdobený červenou cibulkou, domácí chléb z Přílep
- Argentinský steak marinovaný v kubébovém pepři a libečkovém másle, podávaný s fresch salátkem a čerstvou bagetkou
- Pečený ananas s pomerančo-banánovou omáčkou a pusinkou šlehačky

KROMĚŘÍŽ - Hotel a restaurant Octárna

- Restované mušle svatého Jakuba na másle s polentou
- Kuřecí stehýnko po Malajsku servírované s chlebem na Octárně pečeným
- Zadělávaný hovězí krk s pečenou baby karotkou
- Uzený hovězí jazyk se šlehanou koprovou omáčkou s domácím houskovým knedlíkem
- Srnčí kýta pečená na rozmarýnu, cherry rajčatech a růžovém víně se šťouchanými brambory
- Teplá plněná raviola s višní a karamelem

PROSTĚJOV – Restaurace na Kovárně

- Menu nedodáno

ROUSÍNOV - Restaurace a hotel Stará pošta

- Hráškový krém se slaninou a krutony
- Vepřová panenka se švestkami zabalená ve slanině podávané s bylinkovými bramborami
- Kuřecí prso špikované slaninou s kroupovým rizotem
- Pstruh duhový s koprovou omáčkou a bramborovými dukáty
- Pečené koleno s čerstvým jablečným křenem a chlebem
- Piškotový řez ze zakysané smetany doplněný ovocem

SAZOVICE U ZLÍNA – Restaurace na koupališti

- Marinované ravioly z červené řepy s kozím sýrem, listový salátek s jarní zeleninou, pečivo
- Chřestový krém s máslovými krutony a petrželkou
- Domácí gnocchi s gorgonzolou, rucollou a pečeným cherry rajčátkem
- Trhaná hovězí líčka s křepelčím vajíčkem, pečené nové brambory, koprová omáčka
- Hovězí kližka na červeném víně, bramborové pyré s křenem
- Domácí vanilková panna cotta s rebarborou a jahodami

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hotel a restaurace Koníček

- Domácí kachní terinka se sušenými brusinkami balená v anglické slanině s redukcí lesního ovoce
- Domácí koprová omáčka, křepelčí vajíčko, nové brambůrky s máslem a petrželkou
- Konfitovaná staročeská hovězí žebra v chilli-česnekové marinádě
- Nadívané kuřecí prsíčko s kůží, kaštanovou nádivkou a omáčkou z červeného vína, polentový dortík
- Pomalu dušený vepřový jazyk se zázvorem a medem, podávaný s perníkovou omáčkou, zdobený mandlemi
- Jahodovo-tvarohové semifreddo


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Exkurze do Rodinného vinařství Bartoníkovi
17.11.2018
Dne 1. listopadu 2018 proběhla školní exkurze do Rodinného vinařství Bartoníkovi v Mikulčicích. Tuto akci zařídila studentská firma Action&Refreshment ze třídy 3. E. O tuto akci byl velký zájem nejen z řad studentů, ale i pedagogů naší školy.
Reprezentační ples SŠHS 2019
17.11.2018
Rádi bychom Vás pozvali na ples školy, který se bude konat 11.1.2019 od 20:00 hodin ve společenském sále. Ples se nese v tématu "Na křídlech andělů". Vstupenky lze zakoupit každou středu a pátek v zelené (budova Pavlákova). Vždy od 14:00 do 16:00.
Národní fairtradová konference
16.11.2018
Národní fairtradová konference se letos konala v Brně. Jejím cílem bylo vytvořit společný prostor pro sdílení praktických zkušeností a kontaktů, spolupráci i vzájemnou motivaci k podpoře fair trade v České republice. Do Brna přijeli členové řídicích
Kampaň Fandíme Fairtrade ve škole, ve městě i na faře
13.11.2018
Naše škola se opět zapojila do akce, kterou pořádá Fairtrade Česko a Slovensko. Připravili jsme prezentaci, uvařili skvělou fairtrade kávu a navštívili jsme studenty Obchodní akademie v Kroměříži. Studenti se dozvěděli principy fungování FT, seznámili se
Nabídka majetku – rentgenový přístroj
08.11.2018
Z důvodu přebytečnosti movitého majetku nabízíme k prodeji rentgenový přístroj Stomax 101 z roku 1986 za cenu 10 000,-.
Výzva k podání nabídky
29.10.2018
Dodávka konvektomatu a změkčovače vody
Na naší škole máme kreativní žáky
27.10.2018
Dne 13. října 2018 proběhlo slavnostní shromáždění v areálu Aqua Palace v Čestlicích, kde absolventi škol a pedagogové převzali ocenění Hospodářské komory ČR. Střední školu hotelovou a služeb reprezentovaly pí ředitelka Mgr. Ivana Hašová, Mgr. Andrea Mišurcová a absolventka školy Petra Nadymáčková.
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii.
19.10.2018
Praktický týden 1.10 – 5. 10. 201
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz