úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno

Aktuality

Mimořádný úspěch studentů naší školy na soutěži Gastro Junior Brno [21.01.2015]
Studenti SŠHS opět dokázali, že škola vychovává a připravuje odborníky, kteří dosahují v oblasti gastronomie nejlepších výsledků. 15. – 17. ledna 2015 se v prostorách brněnského výstaviště konalo finále 21. ročníku soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie – Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2015. Soutěže se mohli zúčastnit pouze studenti, kteří postoupili ze dvou regionálních kol v Praze a Ostravě. Nutno předeslat, že i v těchto regionálních kolech slavili naši žáci nádherný úspěch, neboť v kategorii „Kuchař“ i „Číšník“ dosáhli vždy nejvyšších příček – tzn. ve zlatém pásmu 1. místo. Právě proto tato vynikající umístění byla výzvou, aby naši žáci byli i v tomto mezinárodním mistrovství co nejlepší.
Velkou novinkou letošního ročníku v kategorii „Kuchař“ bylo, že soutěžící si teprve 20 minut před soutěží vylosoval z tajného koše 5 surovin, ze kterých bude pokrm připravovat. Toto nové zadání je podle pravidel soutěže, které stanoví WACS (Světová asociace kuchařských spolků). Soutěžící naší školy, Dominika Rýznarová, prokázala, že opravdu patří mezi špičku soutěžících v České republice, neboť porota vyhodnotila její pokrm připravený z jehněčího masa jako jeden z nejlepších a Dominika skončila ve zlatém pásmu na 3. místě. Za náročnou přípravou žákyně stojí bezprostředně úsilí a spolupráce s Bc. Ludmilou Krčmovou, které také patří poděkování.
V kategorii „Cukrář“ reprezentovala školu Tereza Nováková. V regionálním kole, kdy soutěžící oboru cukrář připravovali 4 porce teplého nebo studeného moučníku, porota hodnotila výkon Terezy velmi kladně, bohužel neskončila na předních místech, neboť dle přísných pravidel komise byl o několik minut překročen čas na přípravu. O to více těší výsledek z tohoto celostátního finále, neboť Tereza drobné chybičky vypilovala a porota vyhodnotila její moučník také ve zlatém pásmu, na 4. místě. Být čtvrtá nejlepší v republice? Nádherný úspěch, za který patří poděkování Bc. Gabriele Hanákové, která Terezu na soutěž připravovala.
Třetí soutěžní kategorií byl obor „Číšník“. Soutěžící měli za úkol připravit 2 porce aperitivního nebo digestivního koktejlu a dále přípravu studeného předkrmu. Jakub Kadrle, který soutěžil za naši školu, byl vyhodnocen porotou ve stříbrném pásmu. Opět další vynikající výsledek pro naši školu. I zde za náročnou přípravu patří poděkování Mgr. Ivě Hašové, která již vychovala mnoho úspěšných studentů číšnického zaměření.
21. ročník mezinárodní ročník soutěže skončil pro naši školu s mimořádnými úspěchy a již nyní přejeme studentům mnoho sil při náročné přípravě do dalšího ročníku v příštím roce.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Gastro Kroměříž 2018
13.03.2018
Ve dnech 22. – 23. 3. 2018 se v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži uskuteční 7. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2018.
Kroměřížská koktejlová soutěž
30.01.2018
Ve středu dne 31. ledna 2018 se uskuteční ve společenském sále Střední školy hotelové a služeb pod záštitou České barmanské asociace zastoupené panem Radkem Poláčkem 19. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže.
Předvánoční zájezd do Vídně
10.01.2018
Studentská firma HAMADI žáků 3.F přišla s další akcí. Žákům naší školy jsme nabídli poznávací zájezd do hlavního města Rakouska, Vídně.
Workshop „EXOTICKÉ OVOCE“
06.01.2018
V rámci projektu „Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii“ se zúčastnili žáci tříd 2.A a 2.K odborného workshopu na téma „Exotické ovoce“. Workshop proběhl dne 15. 12. 2017 v budově školy SŠHS Kroměříž.
ÉČKO má opět putovní pohár!
22.12.2017
Třída 4. E se i letos zúčastnila Vánočního turnaje ve florbalu. Už počtvrté a bohužel naposledy získala putovní pohár.
Jak chutná praktická maturita?
21.12.2017
Dne 12. prosince 2017 v restauraci Střední školy hotelové a služeb připravily žákyně 4. E Pavla Kořínková a Sára Strašáková společně s žáky 4. S a pod vedením Ing. Jany Vaňkové jako praktickou maturitu Wellness menu.
24. ročník Vánoční klávesnice
20.12.2017
V letošním roce jsme se v prosinci opět sešli u vánočního stromečku, kde proběhlo vyhodnocení naší tradiční soutěže Vánoční klávesnice, letos již 24. ročníku, který se může pochlubit opět výbornými výsledky.
Rozjeli jsme to naplno
19.12.2017
Studentská firma HAMADI měla v prosinci napilno. Předvánoční čas se pro ni nesl v duchu práce.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz