úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro makro Cup 2014

Aktuality

Gastro makro Cup 2014 [22.04.2014]
Ve středu 16. dubna 2014 pořádala Střední škola gastronomie a služeb Přerov 7. ročník soutěže pro žáky gastronomických škol Gastro makro Cup 2014. Úkolem letošního ročníku, kterého se zúčastnilo celkem 14 soutěžících v oboru kuchař, byly připravit 4 porce moderního teplého pokrmu z panenské svíčkové. Soutěžící mohli zvolit libovolnou technologickou úpravu s lehkou a těžkou přílohou v časovém limitu 45 minut.
Základní surovinu – panenskou svíčkovou dodala firma Makro, která byla hlavním partnerem této soutěže. Tříčlenná porota ve složení Luděk Bil, Tomáš Aurat a Patrik Čechák měla velmi těžkou úlohu, neboť všichni soutěžící pojali přípravu a vlastní soutěž velmi zodpovědně. Naši školu reprezentovali 2 soutěžící – Ondřej Žídek, žák 2. S, kterého na soutěž připravovala Bc. Kristýna Tvrdá. Ondřej připravil vepřovou panenku s jemnou špenátovou fáší, podávanou s gratinovanými brambory a pošírovanou cibulkou. Ondra porotu přesvědčil o svých kvalitách a ta jej odměnila nádherným 2. místem.
Druhý soutěžící z naší školy byl Lukáš Vymětalík, žák 2. A, kterého připravovala Mgr. Marie Zachová. Lukáš zhotovil a prezentoval panenskou svíčkovou „Wellington“ s višňovou redukcí a grilovanou cuketou. I zde byla porota spokojena a Lukáše odměnila 5. místem. Oběma chlapcům a mistrovým patří poděkování za čas a úsilí, věnované přípravě na soutěž.


« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz