úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014

Aktuality

Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014 [23.03.2014]
Gastro Kroměříž – Tescoma cup 2014
pod záštitou
Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
hejtmana Zlínského kraje – MVDr. Stanislava Mišáka
starostky města Kroměříže – Mgr. Daniely Hebnarové
prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE
Bc. Miroslava Kubece
předsedy Asociace číšníků České republiky - Mgr. Radka Bušiny
prezidenta Asociace hotelů a restaurací - Ing. Václava Stárka

Ve středu 19. března 2014 a ve čtvrtek 20. března se konal 3. ročník soutěže Gastro Kroměříž – Tescoma cup, který pořádala Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži s maturanty 4. ročníku v rámci praktické maturity.
Do společenského sálu školy přijelo přes 100 soutěžících z celé České republiky, ale i z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska. Soutěžící se dělili do 6 kategorií, kterými byly: kuchař junior, kuchař senior, cukrář junior, cukrář senior, sommeliér a barista.
Ve středu probíhala soutěž kuchařů juniorů. Jejich úkolem byla příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou byl králík.
Ve čtvrtek soutěžili kuchaři senioři, kteří měli taktéž za úkol připravit králíka v časovém limitu 45 minut.
Cukráři junioři měli vyrobit 6 kusů výrobků CUPCAKES (zdobený muffin) s jarní tématikou, 4 kusy výrobku budou výstavní a 2 kusy degustační. Na výrobu Muffinu měli 50 minut + 25 minut na přípravu.
Cukráři senioři si výrobky připravili už doma, které si potom přivezli s sebou a vystavili je ve společenském sálu. Slavnostní výrobek byl dort libovolného tvaru o maximální velikosti 5 kg.
A další soutěžící v kategorii sommeliéři měli vědomostní test z nápojové gastronomie, dále rozebírali červené víno spolu se servisem včetně dekantace, doporučení vhodného pokrmu a komunikaci s hostem.
Poslední kategorií byli baristi, ti měli za úkol připravit 4× espresso a 4× cappuccino.
Akce proběhla bez problému a můžeme ji zhodnotit jako zdařilou a zajímavou. Doufáme, že další ročník bude také úspěšný a soutěžících se přihlásí příští rok o něco víc.
Martina Hanzlíková, Tereza Šarmanová
VÝSLEDKY SOUTĚŽE:
KUCHAŘ JUNIOR:

1. místo - Caputová Iveta
2. místo - Rýznarová Dominika
3. místo - Levová Veronika
KUCHAŘ SENIOR:
1. místo - Dudák Jakub
2. místo - Schober Marek
3. místo - Vedral Jakub
CUKRÁŘ JUNIOR:
1. místo - Laštuvková Denisa
2. místo - Kopřivová Michaela
3. místo - Nováková Tereza
CUKRÁŘ SENIOR:
1. místo - Pobořilová Yvona
2. místo - Tůnová Markéta
3. místo - Čapková Lenka
SOMMELIÉŘI:
1. místo - Ševčík Martin
2. místo - Lonardi Rachele
3. místo - Carlos Daniel de Moura Ferreira de Brito
BARISTI:
1. místo - Kanyzová Klára
2. místo - Šimánek Štěpán
3. místo - Dudek Kristián



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz