úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro Junior Brno 2016 – Bidvest Cup

Aktuality

Gastro Junior Brno 2016 – Bidvest Cup [19.01.2016]
22. ročník národního kola soutěže Gastro Junior Brno 2016 – Bidvest Cup byl v letošním roce ojedinělý tím, že byla poprvé zrušena regionální předkola.  Pro soutěžící oboru „Kuchař“ a „Cukrář“ byla proto soutěž mnohem náročnější, neboť podle celosvětových pravidel WACS nevěděli, s jakými surovinami budou pracovat.
V soutěži kuchařů soutěžil za naši školu Roman Solař ze třídy 2. S. Po vylosování z tajného koše připravil pokrm „Kančí s rozmarýnovou lodičkou, dýňovým pyré a hlívou ústřičnou“. Komise složená z akreditovaných komisařů AKC ČR hodnotila jeho pokrm kladně a Roman Solař se umístil v bronzovém pásmu. Náročnou přípravou na soutěž ho provázela Mgr. Věra Pospíšilová.
Cukrářskou kategorii reprezentovala Dana Najkerová , zkušená žákyně 3. ročníku. Po vylosování z tajného koše připravila „Créme brulée s omáčkou z lesního ovoce a vanilkovým šodó, šlehačkou a mascarpone s čokoládou“. Porota ocenila zvlášť velmi kladně i úpravu výrobku a Dana od poroty získala bronzový diplom.  Celou náročná příprava na soutěž probíhala pod vedením Bc. Gabriely Hanákové.
Číšníci měli za úkol alternativní přípravu čaje se zapracováním ovoce jako součást čaje. V této kategorii soutěžila za naši školu Monika Kolajová, která před odbornou porotou servírovala čaj Rooibos, flambované jablko s vanilkovou omáčkou a makronkou. Za velmi pěkný výkon byla Monika ohodnocena stříbrným diplomem. Příprava na soutěž probíhala pod odborným dohledem MGR. Ivany Hašové.
Všem soutěžícím a zejména také učitelům, kteří žáky na soutěž připravovali, patří velké poděkování.








« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz