úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » Gastro – pobyt v Itálii

Aktuality

Gastro – pobyt v Itálii [04.10.2016]
Střední škola hotelová a služeb v Kroměříži se může pochlubit dalším výjezdem do zahraničí.
Tentokrát se jednalo o pobyt u moře spojený se školou italské gastronomie. Gastro pobyt se konal ve dnech 10. – 17. září letošního roku v italském přímořském letovisku Milano Marittima. Osm žáků z hotelové školy pod vedením italských šéfkuchařů poznalo středomořskou kuchyni a sami si vyzkoušeli vařit a připravovat pokrmy buď v hotelové kuchyni, anebo v moderních prostorách hotelové školy ve městě Cesenatico.
A co se naši žáci naučili? Sami připravovali čerstvé těstoviny a omáčky – největší plát těsta se podařilo vyválet Davidovi (3.F).  Eliška a Natálie (2.A)  se ze začátku zdráhaly čistit malé ryby – sarde, ale pak už za pomocí kuchaře spolu s ostatními žáky všichni společně připravovali pokrmy z čerstvých ryb – sardinek, lososa a mořských plodů. Simoně a Monice (2.F) chutnalo rizoto, jak teplé, tak studené  – al dente. A protože se v Itálii il riso podává jako první chod, všichni jsme pronikli do tajů, jaký druh rýže vybrat na zvolený italský rýžový pokrm. Italský učitel odborného výcviku z hotelové školy předváděl, jak upravovat na více způsobů stejný druh masa. V italském jídelníčku nesmí chybět pravá italská pizza. A tu, na kterou si žáci sami zadělali, vyváleli a upekli, si také sami snědli! Třeba Adéla (3.F) ji připraví na den otevřených dveří. A na závěr se žáci naučili připravovat italskou kávu – piccolo i cappuccino. Marie (2.A) zvládla její přípravu velmi  dobře, káva chutnala jako od Itala! A ke kávě nechyběl ani pravý italský dezert tiramisú, který žáci připravovali v kuchyni hotelu Deborah. Nikol (2.A) už tento zákusek připravila i doma a prý byl stejně dobrý jako ten v Itálii.
A jaký byl odpolední program? Určitě nás všechny zaujala návštěva vinařství Monsignore spojená s degustací vína a olivového oleje s možností zakoupit si kvalitní produkty. Žáci byli nadšeni prohlídkou druhé nejmenší republiky v Itálii San Marina. V přímořském městě Milano Marittima jsme byli pozváni do cukrárny, abychom se seznámili s tradiční výrobou zmrzliny a samozřejmě ochutnali různé druhy zmrzliny. Ve městě Cervia, ve kterém se v den našeho příjezdu konaly slavnosti soli, jsme si prohlédli historické centrum města, muzeum soli a tradiční trh – mercato. Další město Cesenatico zaujalo hlavně chlapce přístavem, ve kterém kotví historické lodě a je zde velká tržnice čerstvých ryb.
Ve volném čase měli žáci možnost koupat se v moři, opalovat se anebo odpočívat na lehátkách hotelového bazénu.
Poděkování za realizaci tohoto gastro pobytu patří společnosti Italy Gastro Promotion s.r.o., paní Mgr. Renatě Kopecké a Ing. Janu Kopeckému, kteří více jak 20 let realizují podobné programy pro školy a se kterými rádi i v budoucnu bude naše hotelová škola spolupracovat.
Zapsala Mgr. Dott.ssa Dagmar Adami, učitelka SŠHS v Kroměříži

« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Eliteam a jeho první akce!
15.11.2017
První úspěšnou akci má v letošním školním roce za sebou studentská společnost třídy 3. E Eliteam.
Kvalita potravin nás zajímá!
09.11.2017
Dne 7. listopadu 2017 jsme na naší škole přivítali paní europoslankyni MUDr. Olgu Sehnalovou. Její přednáška byla o práci v Evropském parlamentu. Nejvíce nás ale zajímalo téma dvojí kvality výrobků, zejména potravin a nekalé praktiky obchodníků. Tomuto
Třídní schůzky ve školním roce 2017/2018
01.11.2017
24. 11. 2017 15:00 informace pro rodiče ve společenském sálu, po ukončení
Pěstuj planetu – Světový den potravin 2017
25.10.2017
V letošním roce se SŠHS Kroměříž opět zapojila do kampaně „Pěstuj planetu“ a oslavila Světový den potravin. V naší hotelové restauraci studenti s vyučujícími připravovali menu z dýně, např. dýňovou polévku, zelí, placky a dýňový
Projekt praktický týden
17.10.2017
Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii – praktický týden
Barokní skvosty nedaleko nás
09.10.2017
„Barokní skvost jako dar ženě.“ Toto heslo zaujalo studenty třídy 3. E při plánování odborné exkurze
Veletrh vzdělávání Hodonín 4.-5. 10 2017
09.10.2017
4.-5..10.2017 se konal v Hodoníně už po dvacáté první Veletrh vzdělávání pořádaný SSŠ Brno. Naše škola a dalších 58 škol zde prezentovalo své obory a zaměření.
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky maturitních oborů
07.09.2017
Adaptační pobyt na Rusavě pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 31. 8. – 3. 9. 2017. Celkem se ho zúčastnilo 55 studentů.
© 2017 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz