úvodní stránka
STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ
A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ

Nacházíte se: Úvod » Aktuality » 12. ročník soutěže „Moravský kuchař“

Aktuality

12. ročník soutěže „Moravský kuchař“ [18.06.2014]
12. ročník soutěže „Moravský kuchař“ je za námi a naše škola slavila opět velký úspěch. Nejdříve však od začátku. Soutěž se skládala ze dvou částí, první byla korespondenční, jejímž úkolem bylo vymyslet soutěžní jídlo, kdy hlavní surovinou byl losos od společnosti Makro a minimálně dvě zeleniny od firmy Bonduelle. Do praktické části postupovalo 10 nejlepších juniorů a seniorů. Nutno vyzdvihnout, že všichni tři soutěžící z naší školy, přihlášení v korespondenční částí, postoupli do hlavní – praktické části.
Praktická část se konala v pátek 6. 6. 2014 v areálu společnosti MAKRO Olomouc. V časovém limitu 45 minut museli soutěžící vyrobit a prezentovat soutěžní pokrm. Po velmi náročném dni porota vyhlásila výsledky – ve zlatém pásmu a celkově na 1. místě v kategorii junior se umístila Dominika Rýznarová, která připravila soutěžní pokrm s názvem „Steak z lososa podávaný na hráškovém pyré, doplněný mušlí sv. Jakuba v uzené pancettě, raviolou plněnou lososem a listovým špenátem, brokolicovým nákypem a koprovou espumou“. Žákyni připravovala Bc. Ludmila Krčmová. Opět ve zlatém pásmu, na 2. místě, se umístil David Málek, který svými kvalitami přesvědčil porotu s pokrmem“. Davida na soutěž připravila Mgr. Marie Zachová. Ondřej Žídek, který se umístil ve bronzovém pásmu, zhotovil pokrm „Pečený losos podávaný na tomatovém concassée a romanescovém pyré s nákypem žluté rýže, doplněný o plněný fenykl a fenyklový dip“. Ondřej pracoval pod vedením Bc. Kristýny Tvrdé.
Všem třem soutěžícím blahopřejeme, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a v dalším školním roce přejeme mnoho úspěchů.



« zpět




Česká verze English version Version française Deutsch version Spain version
Střední škola hotelová a služeb
Na Lindovce 1463
Kroměříž
767 01

Tel.: 573 504 511
Fax: 573 504 555
E-mail: skola@hskm.cz

IČ: 47934832
DIČ: CZ 47934832
REDIZO : 600015092
IZO: 107870878
ID datové schránky: fybxjet
Bankovní spojení : KB Kroměříž, č.ú.18231–691/0100
Hotelováci jeli vařit do Itálie
11.10.2018
Na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži se stává již tradicí, že se žáci účastní během školního roku řady zajímavých zahraničních vzdělávacích akcí.
Kurz studené kuchyně
03.10.2018
Ve dnech 24. - 27. 9. 2018 probíhal na naší škole Kurz studené kuchyně. V průběhu 4 dnů žáci přebírali teoretické a zejména praktické dovednosti pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Všechny znalosti
Adaptační pobyt pro nastupující první ročníky maturitních oborů
09.09.2018
Adaptační pobyt na RS Dopravák Buchlovice pro nastupující první ročníky tří maturitních oborů se konal ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 37 studentů.
Strava pro naši mysl
11.07.2018
Ve dnech 10. – 14. 5. 2018 se naše škola stala hostitelskou institucí pro mezinárodní projektové setkání Erasmus+ s názvem Feeding Our Minds (Strava pro naši mysl).
Erasmus Budapešť
08.07.2018
Tři týdny v Budapešti díky projektu Erasmus – jaké to bylo?
Pohár města Kroměříže
22.06.2018
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž pořádala 16. 6. 2018 již XXII. ročník parkurových jezdeckých závodů
Zemědělská výstava Kotojedy 2018
12.06.2018
Je dlouholetou tradicí, že se žáci a učitelé Střední školy hotelové a služeb podílí na organizaci Zemědělské výstavy v Kroměříži, která se koná každé 2 roky.
Znáš zelené koření?
12.06.2018
Žáci 2. E oboru Hotelnictví připravili výstavku bylinek s názvem „Zelené koření v gastronomii“. Bylinky si prohlédli také žáci oboru Stravovací a ubytovací služby a určovali jednotlivé rostlinky podle vzhledu a vůně.
© 2018 všechna práva vyhrazena - HSKM.cz, mapa webu, RSS aktualit RSS aktualit
realizace: kromnet.cz